Logo Innovatie Academie

Contact

Innovatie Academie
Houtakkerstraat 23
4837 BT Breda

T: 06 12654133
E: delnooz.p@planet.nl
W: www.innovatie-academie.nl

Foto PaulDelnooz

Dr. P.V.A. Delnooz. De oprichter
van de Innovatie Academie

In 1986 rondt Paul Delnooz zijn studie “methoden en technieken van onderzoek” af. Hij krijgt een aanstelling bij de Internationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer, waar hij door de studenten al snel “meester Paul” wordt genoemd. Een titel die hij nooit meer kwijtraakt.

Hij ontwikkelt zich tot een specialist in de verschillende opvattingen over wetenschap en de gevolgen daarvan voor de theoretische en praktische relevantie van het huidige onderzoek. In 2008 promoveert hij op het verhogen van het niveau en de praktische relevantie van het onderzoek in het hoger onderwijs.

In dit proefschrift legt Paul Delnooz de basis voor de Creatieve Actie Methodologie. De inzichten combinerend van auteurs als Darwin, Nietzsche en Habermas komt hij tot de conclusie dat we leven in een waarheidscultuur die onze tijdens de evolutie ontwikkelde kritische, creatieve, probleemoplossende, innovatieve en ondernemende vermogens remt.

De tientallen onderzoeken die later door anderen zijn uitgevoerd bevestigen de theorie. Zodra de waarheidscultuur wordt doorbreken neemt de motivatie om te leren toe. Ook de kritische, creatieve, probleemoplossende, innovatieve en ondernemende vermogens van mensen nemen toe. In het onderwijs stijgen hierdoor de leerprestaties. Het aantal thuiszitters en schoolverlaters neemt af.  In arbeidsorganisaties nemen de arbeidssatisfactie en ondernemendheid van de werknemers toe, terwijl het ziekteverzuim tegelijkertijd afneemt.


|  KvK : 20167422  |  ING: NL 58 INGB 0006 3002 90  |